Despre

“Carte peste carte” este un proiect al Asociaţiei Paspartu prin care ne propunem să intermediem legătura dintre cei dispuşi să doneze cărţi şi instituţiile care au nevoie de ele. Avem în vedere biblioteci, case de copii, şcoli sau alte locuri care din lipsă de fonduri sau din alte cauze duc lipsă de cărţi, deşi au mare nevoie de ele.

Debutul proiectului a avut loc in septembrie 2010, şi de atunci ne propunem periodic să găsim astfel de locuri şi de a organiza colectări. Mizăm aşadar pe sprijinul vostru nu numai pentru donaţii, ci şi pentru a descoperi destinaţii pentru acestea.

Prin urmare, nu ne mai rămâne decât să vă reamintim un citat care nouă ne place foarte mult, şi pe care îl considerăm motto-ul acestui proiect: „Nu aş putea să mă despart greu de un dar, de un dar te desparţi întotdeauna cu inima uşoară şi cu dorinţa ca el să ajungă la cine trebuie.” – Mircea Cărtărescu.

Campanii

Pentru că ne dorim să ajungem cât mai sus, conform sloganului, încercăm să construim ceva în fiecare loc în care ajungem. Nu o facem însă “cărămidă peste cărămidă”, aşa cum se clădesc casele, ci “carte peste carte”. Iată construcţiile la care am participat până acum:

“Carte peste carte” şi Biblioteca din Băicoi – 1.065 cărţi

“Carte peste carte” şi Afterschool Clinceni – 271 cărţi

“Carte peste carte” şi Centrul pentru copii din Alexandria – 609 cărţi

“Carte peste carte” şi Liceul Teoretic Ion Nistor din Vicovu de Sus – 4.200 cărţi

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s